Чтобы скачать интересующую Вас информацию, пожалуйста, авторизуйтесь либо укажите Ваш e-mail и имя:

Вхід

Новий користувач? Зареєструватися
Меню

Дирокол - як правильно вибрати?

З моменту винаходу дироколу в 1886 році, принцип його дії практично не змінився. Але зараз випускається величезна кількість моделей, які відрізняються по:

    потужності;
    матеріалом виготовлення;
    дизайну;
    числу отворів і відстані між ними.

На діркопробивач для офісних робіт є одна або декілька лінійок, які висуваються з боків, для того щоб рівно встановлювати папір різних форматів, а отвори отримувати на однаковій відстані від верхнього або нижнього краю.

Відходи від пробивання, схожі на конфетті, збираються в підошві, яку періодично потрібно від'єднувати і витрушувати. Вона має гладку поверхню, яка не ковзає і не дряпає стіл.

Для якісної роботи дироколу правильно підбирайте потужність

Кожен дирокол розрахований на певну кількість аркушів, яке він може одночасно пробивати з високою якістю:

  • Кишенькові моделі набувають, якщо іноді потрібно підшити до 12-16 аркушів.
  • Офісні варіанти активно використовують в бухгалтеріях і відділах діловодства. Натисканням без особливого зусилля можна відразу зробити отвори в великий стопці до 70 аркушів.
  • Для ще більших обсягів використовуються конструкції, що пробивають до 200 і більше листів за один раз.

Корпуси кишенькових моделей виготовляються з пластика, їх дизайн дуже різноманітний, ви можете вибрати їх будь-якого кольору і форми.

А промислові та офісні дироколи , призначені для постійної роботи, не можна купувати, орієнтуючись тільки вид. Вони повинні бути зроблені з металу, інакше довго не прослужать.

Що потрібно врахувати при виборі дироколу?

Різні конструкції роблять від 1 до 11 отворів. Найчастіше використовуються пристрої з європейським стандартом, в яких відстань між двома ножами становить 80 мм, а діаметр дорівнює 6 мм.

Однак в різних країнах ці параметри відрізняються. Це необхідно враховувати при покупці потужних імпортних моделей.

За допомогою діркопробивачів для бейджів ви легко зробите отвори в візитках, пластикових і картонних картках.

Зараз популярні декоративні моделі, якими можна закругляти кути, вирізати фігурки. Вони використовуються для роботи з фетром, берестом, картоном, шкірою.

Якщо ви хочете купити дирокол, звертайте при виборі увагу не тільки на його зовнішній вигляд, а й на пробивну потужність, і на матеріал, з якого він виготовлений.