Чтобы скачать интересующую Вас информацию, пожалуйста, авторизуйтесь либо укажите Ваш e-mail и имя:

Вхід

Новий користувач? Зареєструватися
Меню

День народження кулькової ручки

1943 рік запам'ятався великою кількістю подій, наприклад, саме тоді на території США запатентували винахід, який став невід'ємною частиною сучасного життя - кулькову ручку. Це сталося 10 червня, ставши офіційним днем народження ручки.

Саме її вважають найкращим винаходом з самої невисокою ціною, що офіційно було визнано відвідувачами Музею дизайну в Лондоні в 2005. На сторінках історії втрачено безліч імен, серед них і Джон Д.Лауд, який в далекому 1888 запатентував ручку з маленькою кулькою, закріпленим на стрижні з чорнилом. Але офіційним винахідником вважається Джозеф Ласло Біро. Він був за професією журналістом, а не бізнесменом, напевно тому він і не зумів особливо нажитися на свою знахідку.

Втрата втрат.

Зрозуміло, що це дуже обіцяло величезну вигоду своєму винахідникові і незабаром патент придбали ВВС Англії. Ручки призначалися пілотам, яким було складно писати чорнилом в повітрі. Після початку війни Біро переїхав до Аргентини, де повторно зареєстрував патент, щоб вигідніше продати його Eversharp. Там навіть сучасні авторучки називають «біромамі».

Але поки Eversharp становила плани як захопити весь ринок, ідею ручки просто вкрали. Це зробив Мілтон Рейнолдс, який випадково придбав парочку ручок на вулиці і вирішив почати їх виробництво, попередньо запатентувавши їх на території Америки.

Як корабель назвете ...

Рейнолдс випустив свою першу партію під ім'ям Raynolds Pocket. Прем'єру продукту провели у відомому універмазі Gimbels в Нью-Йорку і стояла ручка цілих дванадцять з половиною долара. Винахід викликав справжній ажіотаж і довелося навіть викликати поліцейських, щоб підтримувати порядок.

Незабаром Марсель Бік злегка удосконалив винахід і заснував свою BIC Corporation. Дана компанія розпочала виготовлення дуже дешевих кулькових ручок, а також залишається популярною донині.

Народження легенди.

Перші моделі ручок були абсолютно несхожі на сучасні вироби: кулька постійно випадав, погано тримався, а при написанні тексту папір сильно бруднилися. В СРСР ці вироби з'явилися тільки в 60-их роках. Вони довго вважалися дефіцитним товаром, тому навіть існували майстерні, що заправляють стрижні пастою.

Пол Фішер створив виріб, яким можна писати в невагомості і при різних температурах. Цією «космічної ручкою» почали користуватися астронавти NASA, яким до цього доводилося застосовувати олівці або фломастери.

Роль в мистецтві.

Вже досить давно зображення кульковою ручкою стало окремим видом мистецтва. Мережа просто переповнена надзвичайно гарними малюнками, які просто вражають реалістичністю. До речі, її винахідник теж вирішив зайнятися живописом, але писав він тільки пензлем.